2015. március 9., hétfő

Planespotting - Transylvania Airoport Targu Mures


Nem olyan igazi, a kerítés alá bemászós, rádión fülelős, planefinder-rel követős, pilótával barátkozós, pálinkával melegítős vérbeli vasmadár lesen voltam, mint amiket kolozsvári cimboráim rendeznek, de ha már jött hugi, akkor nem hagytuk ki spottingolást. Székelyföldön ösztönös reakció, hogy felkapjuk a fejünk és az eget fürkésszük, ha valami repülő alkalmatosság hangját véljük fölfedezni. De ez nem helyi "betegség", a több tonna vasszerkezet felemelkedése, repülése, leszállása mindig csodálattal tölti el az embereket. A planespotting-nak már hagyománya van, ahogy contrailspotting-nak is komoly kultúrája és hatalmas követő tábora van. Már régóta készülök egy igazi plainspottingra, ami ha összejön, akkor minden valószínűséggel az eredménye itt is meg fog jelenni, de addig érjétek be a WizzAir Luton-Marosvásárhely járatával, ami leszállni készül. Ha nem tévedek a képen egy Airbus A320 látható.

Ha tetszett amit láttál, oszd meg másokkal is, ha szeretnél máskor is itt nézelődni, ne felejtsd el lájkolni a blog FB oldalát.

2 megjegyzés:

  1. Szép kis dög! ... De, mikor jössz Kolozsvárra Planespotting-olni?

    VálaszTörlés
  2. Idén nyáron jóféle koncertek, bulik ígérkeznek felétek, úgy hogy reményeim szerint többször is megfordulok Kolozsváron. Valamelyiken összehozunk egy jó kis vasmadár vadászatot.

    VálaszTörlés